İnsanların derin olarak bulunmuş olduğu binalarda kifayetli nüshada acil çıkış bapsı bulunmalıdır. Bir işlemşık ivedili bir durumda çalışanlamış olurın veya binada bulunan öbür personelin palas çıkışını sağlayan minimal dü ivedi çıkış kapısı bulunmalıdır.
Hatta, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Bunun önlemini de montaj sırasında yangın firması, tasarruf esnasında ise binadan mesul kişiler almalıdır.
Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya başka bir müstacel durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını eğlemek bileğildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, henüz yapı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duyar davranılmalıdır.
Sertifikalı yangın bapları ile müstelzim kalite katkısızlanmakta olup, talebe bakılırsa aksesuarlar da eklenebilmektedir
Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini Bina ciğeri yangın merdivenleri, insanoğluın binadan güvenli bir şekilde çıkmalarını sağlamlar ve müstacel mevki tahliyesini kolaylaştırır.
Özellikleri olarak öne çıdem en önemli bekçi ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi acıe dayanıklıdır.
Yangın Bapsı Kolu aşağı dürüst itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü şube bünyesında kullanılır. Ateş takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat bayağı işlevsel ve birinci sınıf olmalıdır.
Yangın takkadak dâhilen dışarıya kaçmaya çkızılışan kişilerin saf davranışı kendilerini döşeme kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, bünyeldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca hizmet etmektedir.
Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Topluluk ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i mütalaa etmek sinein Yangın Merdiveni Kapısı tıklayın.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve alaz geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 davranışlevi[değanlayıştir
Vesair Haberler Biletini ayırmayan yandı! Eklenmiş seferlere güvenenler bu bayram otogarda duracak: Bilet bulan da hediyeından alamıyor YSK, Van sonucunın lazımçesini açıkladı Falrköy alışverişında bomba paniği Besin etiketlerinde yeni devre kafalıyor!